Nafi Hair Salon by Zmik

By  |  Comments

Project: Nafi Hair Salon
Location: Basel, CH
Designed by Zmik
Website: www.zmik.ch
Nafi Hair Salon in Basel redesign by ZMIK, achieved by sharply separating the space into two zones, waiting and work area. Continue for more images and info after the jump:

 

The hairdresser Hairstyling Nafi in Basel’s historic city centre is undergoing reconstruction. The space is now subdivided into two zones, which are being separated by a sharp border. The two areas strongly contrast in their function as well as in their spatial atmosphere. The ceiling and the walls of the entry zone are seamlessly covered with photocopies on packaging paper made from Vogue magazines from the 1920ies until today.

Opulently furnished and bathed in warm light, the entry is an invitation for a rest, for purchasing products and for discussing the newest styling – trends. In the white working area nothing distracts the work of the hair stylist. The ideal light for working, the bright and glossy surfaces and the reduced furnishing put the newly cut hairstyles into the centre of attention. The customer – literally being framed by the mirror – brings the room alive with the reflection of his face. Up for a new hair-do? – from ZMIK

For more info and images visit Dezeen
*Source | Dezeen

Show Buttons
Hide Buttons