Skaithos Island House by k studio

By  |  Comments

k studio

Impressively elegant design for the Plane House on Skaithos Island in Greece is work of a talented team of architects at k-studio.

To avoid block volumes that split and dominate space, horizontal planes are inserted into the slope, immediately providing levels for sunbathing, sleeping and eating, as well as vast, open area of shade. They cool and shade the space beneath whilst allowing the flow of sunlight and maintaining the stunning 270 degree view over the coastline. Space between the planes is defined by various flexible panels and glazed screens. Designated cooking, eating and relaxation zones are offset from each other to provide cosiness without sacrificing openness. The pool is strategically placed to enjoy the view but also to create a cooling breeze over the terrace and into the house as the north wind flows uphill and over its surface. Photovoltaic panels power the pool mechanics and grey-water is recycled and used for irrigation, toilet flushing and fire extinguishing. The landscape is respected and continues over the green roof plane, creeps up along the site boundaries and penetrates vertically through the roof as existing trees stand in the space, undisturbed. – from K-Studio

k studio k studio k studio k studio k studio

For more visit our architecture page.