in ,

Matchbox by Allard Architecture

Project: The Matchbox
Gross Floor Area: 6,400 sqm
Bldg. Scale: 22 business units between 80 sqm and 250 sqm Rooftop restaurant with rooftop terrace.
Building Cost Estimate: €7.040.000
Design Team : Allard Meine Jansen- bna- architect director, Jurriën Boon-project Architect, Daniël Baker-technical manager, Cruz Garcia Santiago, Jennifer Gauthier, Roderick van der Weiden, Jeroen Linnenbank, Jan Nauta
Design Office: Allard Architecture 
Structure: Van Rosssum Raadgevende Ingenieurs
Exterior Finish: Seamless Sprayed Polyurethane
Completion period: December 2010
The Matchbox is a blend of artistic and commercial spaces, The building is shaped specifically as a result of the accommodation of companies and zoning regulations, It houses 22 corporate units, a rooftop restaurant and semi-underground parking in the artistic hub of Amsterdam North. The building lends its playful facade that sticks out cantilevers up to 5 meters, to each unit being individually angled and stacked on top of another to give every company its own space and identity. Bridges constructed above a central atrium garden act as catalyst for the networking between companies while distributing sunlight through the building. More info…

New Up Images by Disney Pixar

Brian Davenport by Peter Henket for Blank Magazine