San Francisco Penthouse by Joel Sanders Architect

By  |  Comments

Project: Market Street Penthouse
Location: San Francisco, CA, U.S.A.
Designed by Joel Sanders Architects
Completion year: 2010
Website: www.joelsandersarchitect.com
The challenge posed by the design of this duplex penthouse was how to take advantage of the best asset of this corner unit – its dramatic diagonal downtown views that were compromised by discontinuous groupings of conventional double hung windows. Our design strategy visually unifies these random punched openings within a “sky zone,” a recessed linear slot that dynamically wraps the perimeter of the apartment. Continue for more info and rest of architects description after the jump:

Painted grey/blue, it visually blends with the actual skyline. The duplex is programmatically sub-divided into two living strips that run parallel to this window wall. A darker inner band, lined with natural materials – walnut paneling and banquettes upholstered in deep blue mohair – defines the entry, stairwell and second floor pool/guest room. A bright outer zone, lit by windows, defines the double height corner living/media room and kitchen/dining area on the first floor and the master bedroom suite above. It’s contrasting neutral palette of white and grey synthetic materials – concrete, fritted-glass, and stainless and powdercoated steel – focuses attention on the “sky zone” that frames city views. Interior apertures frame views between these contrasting areas. from Joel Sanders Architect

DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link

DON’T MISS OUT!

Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.!
SUBSCRIBE
close-link