London Aquatic Centre by Make Architects

By  |  Comments

Project: London Aquatic Centre
Location: London, UK
Designed by Make Architects
Website: www.makearchitects.com
The shortlisted competition scheme for the London Aquatic Centre houses a world class swimming venue in Stratford, East London.The scheme makes an ingenious use of the topography of the immediate area and uses the structure to manage a drop in ground level at the Park entrance. Two pools are sunk into the ground on either side of the main entrance to the site, linked at basement levels by a training pool and sports science facilities. Continue for more after the jump:

Spectator grandstands rise up above ground level, and the main entrance concourse is drawn between them to lead to the surrounding area and beyond. The whole complex is spanned by a lightweight roof whose sweeping curves are inspired by the outstretched arms of a swimmer performing the physically demanding butterfly stroke. A roofing system of transparent ETFE pillows bathes each arena in natural light and the structure facilitates rainwater collection.The scheme is designed to leave a lasting and sustainable leisure facility for the use of the wider community.

Comments

DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link

DON’T MISS OUT!

Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.!
SUBSCRIBE
close-link