TED by Bjarke Ingels Group

By  |  Comments

Project: TED
Designed by The Bjarke Ingels Group
Location: Taipei, Taiwan
Website: www.big.dk
A new project by the famed Bjarke Ingels Group reflecting on an urban mix of programs unifying showrooms, offices and hotel rooms, exhibition spaces, restaurants and a unique public space. View more images and a description from the architects after the jump:
 

 





Ted contains an almost urban mix of programs with no obvious hierarchy. We propose to organize the shops and showrooms, offices and hotel rooms, conference rooms and exhibition spaces, restaurants and galleries along an internal extension of the pedestrianized street to the south. The remain within the site and the maximum building volume, the public street is coiled up in an ascending spiral leading from the ground floor to the roof garden. The spiraling street of media programs is consolided into a 57x57x57 m3 cube of program permeated by a public trajectory of people life. The cube is finished in concrete lamellas serving as solar shading as well as public access. The lamellas recede inwards forming a generous public staircase allowing the public to walk into the facade and all the way to the roof. At the roof of the cube, the trajectory expands forming a big informal public area. All restaurants on the penthouse floor open to the arena making it natural gathering point for Taipei teenagers for social hangout and informal performance. – from BIG
 

Related Post