Vertical Village by Graft

By  |  Comments

Project: Vertical Village

Designed by GRAFT
Location: Dubai, UAE
Website: www.graftlab.com
Graft Lab’s dazzling complex in Dubai may appear to have a cluster of sparkling geometric pools at its base. But upon further inspection, the web-like structures are actually something even more desirable than a place to take a dip in the hot desert – a means of collecting the scorching rays of the sun and transforming them into energy. Dubbed the Vertical Village, this multi-use building and accompanying massive array of solar collectors was designed to work smarter, not harder, which is expected to earn it a LEED Gold certification when it is completed. More images under the cut:

Source | Inhabitat

Comments

  1. Anonymous says:

    Super Cool design

  2. Anonymous says:

    Super Cool design