The Trojan House

By  |  Comments

Architects: Jackson Clements Burrows Pty. Ltd.
Location: Howthorn, Melbourne, Australia
Project Year: 2009
Website: www.jcba.com.au
The initial idea was to challenge the conventional ‘box on the back’ type addition with a sculptural form born of site restraints; such as the ResCode setbacks along the south boundary; the ideal internal programmatic arrangement, the desire to maintain as much back yard as possible and inspired by the rooftop topography of hips and valleys of the existing Edwardian house. Three kids bedrooms and a bathroom were placed cantilevering above the garden, above a large living space below. This programme was then wrapped in a seamless timber skin, covering roof, windows and walls. Continue for more after the jump:

For more images and details visit ArchDaily
*Source | ArchDaily
Photo: Emma Cross

DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link

DON’T MISS OUT!

Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.!
SUBSCRIBE
close-link